Äventyrsfilmen

Bakgrund

När vi vistas i naturen vilar vår hjärna från krävande intryck och vi slappnar av. Effekten är så påtaglig att det ger medicinskt mätbara sänkningar av puls, blodtryck och muskelspänningar. Att samtidigt lämna tryggheten och uppleva äventyr gör att alla sinnen skärps och man blir mer känslig och öppen för både omgivningen och sig själv. Man ser, luktar och hör mer. Intrycken och lärdomarna blir större och starkare.

Inspelning av pilot, augusti 2019

Vi är övertygade om att om fler människor spenderade mer tid i naturen skulle såväl människorna, företagen, samhället och naturen må ännu bättre och fler av våra problem skulle lösa sig på ett bättre och snabbare sätt.

Vi har sedan 2007 arbetat utomhus med ägare och ledare för företag. Vi vill nu att vårt budskap ska nå en större publik och har valt att producera en annorlunda kortfilm för detta syfte.

Filmen har som målsättning att vinna någon kategori av Banff Mountain Film Festival 2021, vilket är en internationell filmfestival för äventyrsfilmer och som räknas som världens största inom sin genre. Festivalen startade 1976 och hålls årligen i staden Banff i västra Kanada. Dom bästa filmerna går därefter ut på en turné med mer än 1000 visningar i över 50 länder. I Norden genomfördes 25 visningar för fullsatta hus under 2019.

Filmen kommer också att visas i andra sammanhang som passar syftet.

Story

Vi följer tre högpresterande kollegor när de möts på kontoret i ett bullrigt Stockholm en tidig morgon. De står inför ett problem och vi får följa med i deras frustration och stress när de inte kommer vidare med en lösning. Samtidigt som de sitter framför sina skärmar på sina kontor och i mötesrum så ser vi något som de inte ser. Naturen försöker hjälpa dem.

Filminspelning i Vålådalen augusti 2019

På ett snyggt och surrealistiskt sätt försöker naturen bildligt (med hjälp av VFX) ta sig in i deras rum och deras sinnen. Bakom deras ryggar utanför kontorets stora fönster ser vi hur en skog växer fram över hela stadsutsikten. Till slut kommer naturens kraft åt dem och tvingar dem känna känslan av att vara i stunden. De inser vad de behöver göra och packar sina väskor och åker ut i naturen.

Vi följer deras resa genom diverse storslagna nordiska miljöer; när de vandrar genom skogar och upp för berg, när de åker skidor i orörda landskap och när de tar sig an naturens krafter.

De hittar sakta men säkert tillbaka till lugnet och det öppna sinnet som vi alla strävar efter och lösningen på deras problem uppenbarar sig för dem.

Filmen ska vara underhållande och spännande för alla att se men också utmanande i bild och tanke. Inspelningen sker i vackra svenska vildmarksmiljöer och i Stockholm.

Projekt- och produktionsorganisation

Exekutiv producent: Magnus Brink

Managementkonsult och entreprenör med en unik förmåga att omvandla idéer till verklighet på ett strukturerat sätt. Magnus är specialiserad på coaching och ledning av strategiska förändringsprocesser på ägare-, styrelse- och ledningsnivå.

Exekutiv producent: Christel Brink

Managementkonsult och entreprenör med stor erfarenhet av satsningar och projekt i såväl andras som egen regi. Christel är specialiserad på att hjälpa ledningsgrupper och beställare i deras arbete med att säkra att deras affärsidéer når önskade effekter.

Projektledare: Moniqa Löfstedt

Konsult med lång erfarenhet av ledning och projekt i näringslivet och i ideella organisationer.

Filmproducent: Petter Selvehed

Filmproducent och entreprenör med lång erfarenhet av film. Har producerat såväl drama som reklamfilm åt t ex Max, 1664 Kronenburg, Microsoft, Rebook och Fiat.

Manus och Regi: Arvin Kananian

Regissör, manusförfattare och skådespelare. Har under 2018 bland annat regisserat kortfilmerna Tomorrow the birds will sing och Swallow you whole.

Director of Photography: Markus Möller

Mer än 10 års erfarenhet av film och foto. Arbetar såväl i Sverige som internationellt.

Sponsorer och huvudfinansiärer

Tangaroa AB, Business Basecamp och Makeriet är i dagsläget huvudfinansiärer.

Nu söker vi ytterligare sponsorer.

Vill du se ett smakprov på filmen så har vi en pilot klar. Hör av dig så ordnar vi en visning. Du hittar vår kontaktinformation här.

Erbjudande

Vi söker sponsorer, samarbetspartners och andra intresserade som liksom oss brinner för naturen och dess krafter och tror att film är rätt media för att sprida det goda budskapet.

Vi erbjuder tre olika möjligheter att dra nytta av vårt projekt. Vi är också öppna för att diskutera andra former av samarbeten. Kontakta oss här.

Vill du se ett smakprov på filmen så har vi en pilot klar. Hör av dig så ordnar vi en visning. Du hittar vår kontaktinformation här.

  1. Behöver du innehåll till sociala medier eller ett eget internt eller externt filmprojekt. Vi erbjuder delar av filmen med eller utan produktplacering. Naturligtvis hjälper vi dig att redigera slutresultatet efter dina behov och önskemål.
  2. Vill du och/eller din personal delta under filminspelningen eller kanske till och med vara med i filmen så är det möjligt. Vi hjälper dig att skräddarsy deltagandet efter dina önskemål. Du får också tillgång till filmen i sin helhet.
  3. Tycker du om vår idé så mycket att du vill vara med och producera filmen är du välkommen. Som samproducent deltar du under hela arbetet och har möjlighet att påverka slutresultatet.